Jam

Appel/peer koekkruiden jam combineert fantastisch met blauwe schimmelkaas.

Paprikajam is zoet en pittig en smaakt heerlijk bij kaas!

Peer kaneel jam is lekker bij harde kazen, zoals manchego.

Chutney

Lekker op brood met kaas of vlees. Gebruik ook een lepel chutney om uw saus meer pit te geven.

Bleekselderij chutney is heerlijk bij geitenkaas.

Fruit uit de oven

Maak een overheerlijk dessert van een pannenkoek, wafel of plakcake, een bolletje (kaneel)ijs, fruit uit de oven en een toef slagroom.
Desgewenst kun je het sap iets binden met aardappelmeel of maïzena.

Vlierbloesemsiroop

Maak van siroop een heerlijke limonade.
Maak vlierbloesem-fizz met 100ml siroop, 100ml (troebel) appelsap, 500ml gekoeld water, sap van 2 limoenen en flink (crushed) ijs.
Of maak zelf een “Hugo” met 1 deel siroop en 2 delen Prosecco.